Spring naar inhoud

Egmond-Pier-Egmond – 9 januari 2016

De kop van 2016 is er weer af! We hebben een schitterende openingsrit voor 2016 gereden op het strand tussen Egmond en de pier in Wijk aan Zee.

Wat een geweldige ervaring! De omstandigheden waren ook ideaal! Het zou daardoor de snelste Egmond-Pier-Egmond worden uit de geschiedenis tot nu toe.

In de ochtend eerst even met elkaar een opwarmend bakje koffie en appelgebakje gedaan in een café pal naast de finish. Daar kwam zelfs nog een pakketbezorger van PostNL een pakket afgeven aan de bar, terwijl heel Egmond was afgezet vanwege de strandrace! Chapeau! Hij moest erg lachen toen hij zijn fietsende collega’s aan de gebakjes zag zitten.

Vanaf 11:00 uur was het even fris bij het wachten in de startvakken, maar gelukkig kwam de deelnemersmassa goed op gang en na enkele minuten draaiden alle deelnemers de strandgang al op en vervolgde ieder zijn race op volle snelheid over het strand richting Castricum, Beverwijk. Wind tegen, maar door het zeer goede strand kon toch een flink tempo gefietst worden. 18 km lang tegen wind stoempen, kop over kop en toen kwam de verlossing! Wind vol in de rug en sommigen van ons haalden zelfs snelheden van boven de 40 km per uur.Hans beklaagde zich achteraf zelfs een versnelling te kort te komen.

Nog even de strand op- en afgang bij Castricum pakken, met en echte afdeling over de voetgangerstrappen! Daarna wederom met wind in de rug verder naar de finish in Egmond. De klim bij Castricum had wel de benen moe gemaakt, want de snelheden boven de 40 kwamen ondanks de wind in de rug niet meer echt terug.

Iedereen kwam netjes ongehavend binnen en was content met zijn neergezette tijd.

Een race die we zeker weer op het programma willen voor volgend jaar. Wat een mooie opening voor 2016!

Nu op naar de volgende mooie fietservaringen: de Baanclinic en de MTB-clinic