Spring naar inhoud

Herfstrit – 9 oktober 2016

Dit jaar zijn we met de laatste rit van het jaar met de racefiets neergestreken in Oud Gastel. Een dorp in Brabant nabij het bekende wielerdorp Sint Willebrord waar ooit nog eens de Tour de France een etappe naartoe had lopen. Een streek vol wielertraditie dus. En vandaag mochten we te gast zijn bij Corné Tak en Hans Hoorn.

We werden ontvangen in de kantine van de plaatselijke voetbalvereniging waar werd gezorgd voor koffie en appelgebak. Lekker hoor zo’n warm bakje koffie op een best koud in de ochtend begonnen zondagochtend. Toch zag het er qua fietsweer veelbelovend uit voor deze dag, want de zon scheen volop en daar mag je altijd blij mee zijn in oktober. Een aantal nieuwe leden hadden nog geen kleren en konden bij deze gelegenheid dan ook mooi de kleding passen. Even voor tijd werden nog wat mededelingen gedaan over de tocht en werden Corné en Hans, samen met Werner bedankt voor het regelen van de locatie en de mooie tocht die in vooruitzicht lag. Werner was een voorrijder die Corné had gevraagd voor deze tocht. Super sympathiek natuurlijk. In een kort gesprekje met Corné en Werner kwam te sprake dat laatstgenoemde voorheen prof was geweest, wat helemaal paste in de sfeer en wielertraditie die deze omgeving al uitstraalt.

Met een man of 25 (waarvan eigenlijk 2 vrouwen J ) was het een mooi peloton met PostNL kleuren die de groene omgeving van Oud Gastel met een tintje oranje-wit inkleurden. Het was een heerlijke omgeving om te fietsen en zo anders natuurlijk dan je thuis gewend bent voor de meesten van ons.

Qua snelheid was het even zoeken naar de “juiste” snelheid daar de groep divers was opgebouwd met fietsers met verschillende tempo’s. Gelukkig hadden we ook Hans die als achter rijder de boel bij elkaar hield.

De laatste 17-20 kilometer waren min of meer uitgestippeld als de “finale”. RoodRunners die nog energie over hadden konden daar dan de racefiets de sporen geven. En de vaart zat er dan ook meteen de eerste kilometers goed in, geduwd door een lekkere wind in de rug.

Al met al hebben we heerlijk genoten in een hele mooi omgeving met hele gastvrije mensen. Het was weer een mooie belevenis!

 

Namens het bestuur RoodRunners

Leewah

 

foto-1 foto-2 foto-3