Spring naar inhoud

MTB Openingsrit – 25 oktober 2015

Omdat de klok een uur was teruggegaan de nacht ervoor, was het prima te doen om 9:00 uur te verzamelen bij café Klein Centraal te Overveen. Iedereen was er op tijd en we konden gezamenlijk onder het genot van een koffie en gebakje de route doornemen.  Het weer zat ook nog mee. De dagen ervoor waren wisselvallig geweest, maar de weergoden hadden voor een prima herfstdag gezorgd. Droog en een lekker ochtendzonnetje.

Na de koffie stapten we op de MTB en gingen we door de duinen, langs de Haarlemse landgoederen en de oude pleisterplaats Kraantje Lek – voor vissers die in de eeuwen hiervoor te voet naar zee liepen – de duinen in richting Zandvoort.  Na 6 km fietsen arriveerden we bij het MTB circuit op Zandvoort. Hoewel het noordelijk gedeelte erg zanderig was hebben we deze toch 1 keer gefietst. Door het vele zand , toch 1 of 2 keer extra afstappen geblazen. Even uitblazen en rondkijken was echter geen straf. Er was die dag genoeg te beleven op het racecircuit van Zandvoort om de ogen de kost te geven. De MTB tracks liggen pal naast het beroemde racecircuit. Het was namelijk ook op het circuit druk met driftende racewagens, formule auto’s, Porsches en Lamborgini’s.

De rest van de tracks (2/3 van het totale MTB rondje) lag er zeer mooi en uitdagend (vele klimmetjes en snelle tracks) bij.  Na twee rondjes MTB circuit in de benen, hebben we over het strand de tocht doorgezet. Dat betekende 4 kilometer fietsen langs de vloedlijn tot “Parnassia”. Het was nog net geen hoog water, dus het strand lag er goed bij. Na enig zanderig klim- en klauter -werk zijn we verder gegaan via het duingebied over de toeristische routes van het natuurgebied Kennemerduinen. Voor menigeen was dit het zwaarste gedeelte van de dag. Niet het fietsen, maar het omhoog klauteren met fietstegen het eerste duin vanaf het strand op .Dat voel je wel even in de benen.

Via het duingebied en daarna het Kopje van Bloemendaal nog even als een mooi toetje, kwamen we zo weer terug bij café Klein Centraal. We werden als verassing nog even fanatiek toegejuicht door Xander en Ernesto die daar de hele dag gewacht hadden om ons toe te kunnen juichen op de laatste klim! ;-). Superleuk om daar nog even het applaus te ontvangen. Iedereen ging toch weer even een trapje harder omhoog op de laatste restjes energie!

Ter afsluiting nog een bakkie gedaan met elkaar en met een voldaan gevoel terug naar huis om de rest van de zondag lekker na te genieten. Kortom: een zeer geslaagde dag!

Ik kijk al weer uit naar de volgende rit op 29 november te Stroe!!Tot dan!

 

Sportieve groet,

Machiel

 

Naast de foto’s hebben we dit keer ook een filmpje: https://www.facebook.com/wilfred.spruijt/posts/968855806509324

 

35 item(s) « 1 van 2 »