Spring naar inhoud

MTB rit Schoorl – 18 januari 2015

Het was zondag niet alleen een primeur (eerste echte MTB rit door RoodRunners), maar het werd ook een heroïsche tocht! De weersvoorspelling was slecht. Bij vertrek was het maar iets boven nul en regende het nog zachtjes, na een zeer natte nacht en ochtend.

Om 9:10 uur verzamelden de RoodRunners dik ingepakt tegen regen en kou op de parkeerplaats. Frans was met zijn Camper een dag van te voren in de buurt van de start gaan staan, om daar te overnachten! Nog even wat repen en sportdrank inslaan en op naar de start.

 

Om 9:30 uur vertrokken we vanaf de officiële start (bij het clubhuis) over de grindweggetjes door de polder achter Schoorl. Een goede opwarmer voor de benen! Vervolgens al vrij snel met de ploeg het strand op.  Het strand zelf lag er mooi bij, dus er kon goed tempo gemaakt worden. Wind stond pal tegen en het regende. Maar de groep bleef goed bij elkaar en kop-over-kop fietsend wisten we de eerste verzorgingspost te bereiken. Na het strand was het tijd voor een drankje en een krentenbol van de organisatie. Die voelden als verdiend na de barre tocht over het strand. Daarna de duinen in met krakende en zanderige ketting! De regen werd weer wat heviger en ging soms over in natte sneeuw. De regenkleding en daaronder winterkleding die iedereen aan had aangetrokken, was niet voor niets geweest. De single tracks waren grotendeels veranderd in moddertracks en hier en daar was het glibberen geblazen. Gelukkig bleven echte ongelukken uit. De brilglazen moesten wel regelmatig schoongeveegd worden. De bidon smaakte naar zand en modder. De kou kwam in de vingers. Het werd dus een mooie beproeving.

Na 40 km kwamen we weer terug bij de finish, ongeschonden en onherkenbaar door de modder die ons en onze fietsen bedekte, maar voldaan waren we .

Cees spuitte nog even heel vakkundig al onze fietsen schoon. Nog bedankt Cees!

Daarna nog even een bakkie pleur in het clubhuis om op te warmen. We keken elkaar aan en zeiden: Het was een mooie tocht!

Op naar de volgende MTB ervaring!! Wij hebben er alvast weer zin in!

Hieronder de foto’s:

 

12 item(s)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *