Spring naar inhoud

8 oktober – Corné Tak en Hans Hoorn Herfstrit

In samenwerking met onze leden Corné Tak en Hans Hoorn gaan zij ons dit jaar weer met hun mooie wieleromgeving kennis laten maken.

In principe pakken we weer de route van vorig jaar want die was ‘kei’ goed bevallen! Deze gaat vanuit Oud Gastel over de dijk langs de rivier de Vliet richting Roosendaal en zoeken we de West Brabantse polders op. Via over het algemeen rustige polderwegen nabij Kruisland, Wouw en Nispen richting de bossen van de Rucphense heide. Via een korte passage in Schijf gaan we richting Sprundel en meteen duiken we het wieler walhalla Sint Willebrord in (in de volksmond ’t Heike genoemd). Sint Willebrord mag gezien worden als de bakermat van de wielersport in Nederland en renners als Wim van Est (de allereerste gele trui drager van Nederlandse afkomst), Wout Wagtmans en Rini Wagtmans komen/kwamen hier vandaan.

In 1978 was Sint Willebrord de aankomstplaats van een Tour etappe welke door Jan Raas werd gewonnen (tevens gele trui).

We rijden effectief over de plaats van de finish (ter hoogte van de kerk). Vanuit Willebrord gaan we richting Hoeven (het vermaarde Bosbad Hoeven passeren we hierbij) en zoeken we weer de polders op in de Hoevense Beemden.

Via de polders en dijken rondom de rivier de Mark, Zevenbergen, Standaarbuiten, Oudenbosch en Stampersgat fietsen we weer richting Oud Gastel. In Stampersgat staat nog 1 van de 2 suikerfabrieken in Nederland.

 

Datum: zondag 8 oktober 2017

Tijdstip: 9 uur verzamelen, 10 uur vertrek

Locatie: Nicky’s Paviljoen SC Gastel (Nicky Colijn), Oudendijk 1a, 4751 CJ Oud-Gastel

Afstand: ca. 90km

Organisatie: RoodRunners

Eigen bijdrage: geen

 

Aanmelden tot en met 3 oktober:

Je naam (verplicht)

Je email (verplicht)

Je telefoonnummer waarop je dan bereikbaar bent(verplicht)

Aanmelding (verplicht)
Ja, ik doe mee met de Herfstrit op 8 oktober